فرج اله ايران پور با بيان اينکه بناي ياد شده متعلق به پزشکي به نام شقاقي است که توسط پدر معمار وي ساخته شده است، گفت:وي اين بنا را در زمان فارغ التحصيلي پسرش از رشته پزشکي به عنوان محل کار و زندگي وي هديه مي کند.
وي با اشاره به خريداري اين بناي توسط شهرداري و بازپيرايي، تجهيز و آمادهسازي اين موزه با هدف معرفي هنر نقاشي پشت شيشه، بيان داشت: اين بنا در فروردين ماه سال 1377 خورشيدي در اختيار سازمان ميراث فرهنگي کشور قرار گرفت.
ايران پور اضافه کرد: تاريخ ساخت و کاربرد شيشههاي رنگي در ايران به دوره ايلاميان ميرسد، اما تاکنون مدرک و نشانه قطعي از تزئين شيشهها با رنگ يا نقاشي روي آنها بهدست نيامده است.
به گفته اين مقام مسوول در موزه نقاش پشت شيشه؛ بر اساس شواهد و مدارک، هنر نقاشي پشت شيشه در ايران يک هنر وارداتي بوده که بنابر روايات متعدد از طريق بندر ونيز وارد ايران شده است.
ايران پور از موضوعات و طرحهاي مورد استفاده در ايران به حاشيههاي رنگي، گل، گل و مرغ، صورتکشي يا شبيهکشي، روايات ملي، مذهبي و تاريخي، نقوش انساني، حيواني، هندسي، و تصاوير بناها و منظرهها، نوشتهها و خطوط قرآني اشاره کرد.
در پايان مراسم از هنرمندان نقاشي پشت شيشه چون محمد فراهاني لنکراني، مرتضي قاسمي، اميررحيمي، افسانه ايراني، توکا ملکي، عفت رحيمي، مهرنوش بشارت، محمدعلي ذوالقدر، سعيد نجابتي و منير طبيب جم مدير اسبق موزه نقاشي پشت شيشه و... با اهداء يادبودي تجليل شد. /119
انتهای پیام/